Mészáros Norbert adatlapja
Mészáros Norbert
1997-ben kezdtem el szintetizátoron tanulni, majd pár évvel később zongorán. Körülbelül ezzel egy időben kezdtem el a zeneszerzést is magamtól, kedvtelésből. A zenekarba 2009-ben léptem be, és ekkor kezdtem el vadászkürtön tanulni.
Mindig is nagy hatással voltak rám a különféle filmzenék, elsősorban John Williams felejthetetlen szerzeményei (Star Wars, E.T, Indiana Johns, Superman...). A filmzene nagyjai közül továbbá Alan Silvestri, Danny Elfman, Jerry Goldsmith, Ennio Morricone, valamint az aranykorból Max Steiner, Erich Korngold és Elmer Bernstein művei vannak rám nagy hatással. Az általuk szerzett művek partitúráit rendszeresen gyűjtöm és elemzem, és próbálok minél több elemet beépíteni belőlük a saját szerzeményeimbe, amik leginkább filmzenére és játék zenére fókuszálnak. Mióta 2000 tájékán elkezdtem zenét írni, és főleg mióta beléptem a zenekarba úgy gondolom, hogy sokat fejlődtem ezen a téren. Nagyon sok jó számot ismertem meg itt, és olyan dolgokat tanultam meg zeneszerzéssel kapcsolatban is, amikről fogalmam se volt azelőtt, amikor még csak zongorán tanultam játszani. Sok tapasztalatot szereztem továbbá különféle zenei projektek keretein belül is. Ezek elsősorban INDIE (Independent Games) játékokhoz írt zenék voltak. Ezek között szerepeltek komolyabb (szerződéses) és kevésbé komoly projektek is. A független játék készítés egyik legnagyobb rákfenéje, hogy elsősorban olyan elkötelezett programozók, designerek, zeneszerzők alkotnak egy csapatot, akik szabad idejüket rááldozva, a saját pénzükből pénzelik a projektet(ami a legtöbb esetben nem sok), és bevételre csak a megjelenés után számíthatnak (ha egyáltalán megjelenik valaha is). Épp ezért eddig még nem büszkélkedhetek vele, hogy
halálra kerestem volna magam ezekkel a projektekkel, viszont nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttem. Jövőbeni terveim között szerepel, hogy a zeneszerzést sokkal komolyabban űzzem, mint eddig bármikor. Az eddigi projekteket főleg egy olyan zenei portfolio kialakítására használtam, amely az éppen készülő weboldalammal karöltve (amit egy nagyon jó barátom készít) lehetőleg minden eddiginél komolyabb megrendelők és komolyabb bevételt hozó projektek előtt nyitja meg a kapukat. Természetesen a zeneszerzés elsősorban hobby, de úgy gondolom, hogy kereset kiegészítésnek se lenne utolsó ha beindulna az üzem.Jelenleg a Gábor Dénes Főiskola mérnök informatika szakos hallgatója vagyok, és körülbelül egy év múlva végzek. Szabadidőmben a zeneszerzés mellett szeretek olvasni, filmeket nézni, haverokkal lógni és sportolni.
Ha valaki erre az oldalra tévedne (ami nem valószínű), akkor meghallgathatja az egyik iPhone játékhoz írt szerzeményemet (nincs mixelve):

http://www.8notes.com/members/10724.asp?ftype=mp3

Elérhetőségek

Mészáros Norbert
NEM ELÉRHETŐ
E-mail küldése
December 14
Kürt

Névnap

Ma 2019. március 20., szerda, Klaudia napja van. Holnap Benedek napja lesz.