Bíró Máté - szólamvezető adatlapja
Bíró Máté - szólamvezető
1987-ben születtem, Budapesten, Kispesten, azon belül is Wekerlén. Általános iskolás éveimet is itt töltöttem, a wekerlei Kós Károly Általános Iskolában. Alsósként kezdtem el furulyázni, Sáska Gábor növendékeként. Ki gondolta volna akkor, hogy tanáromhoz még 18 év múlva is vissza fogok járni. Pár évnyi furulyázás után, 13 évesen fagottozni kezdtem, köszönhetően tanárom buzdításának, aki ennek a hangszernek a művésze. Hamar, egy évnyi fagottozással a hátam mögött, tagja lettem a Kispesti Zeneiskola szimfonikus zenekarának.
2003 óta a Sóskúti Ifjúsági Fúvószenekar tagjának is nevezhetem magam, amellyel gimnáziumi osztálytársam révén kerülhettem kapcsolatba. Számos nagyszerű élményben lehetett részünk így közösen: hazai és külföldi koncertek, nyaralások, táborok, melyek örökre kitörölhetetlen emlékként élnek bennem.
A szakmai életben egyébként közgazdászként tevékenykedek: 2010-ben a Budapesti Gazdasági Főiskola, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Karának, Kereskedelem és Marketing német nyelvű képzését, majd 2012-ben a Pénzügyi és Számviteli Főiskola, Pénzügy mesterképzését végeztem el. 2012 augusztusa óta egy budapesti pénzintézet, nemzetközi fizetési részlegén dolgozom.
A fagottozás mellett is fontos szerepet tölt be életemben a zene: rajongok a progresszív rock és metál zene néhány jeles képviselője iránt: After Crying, Dream Theater, Arjen Anthony Lucassen - csak hogy a legnagyobb kedvenceimet megemlítsem. A zene mellett a másik két nagy szenvedélyem van: a történelmi regények és a Bayern München.

Elérhetőségek

Bíró Máté - szólamvezető
NEM ELÉRHETŐ
E-mail küldése
Szeptember 09
Fagott

Névnap

Ma 2024. június 15., szombat, Jolán és Vid napja van. Holnap Jusztin napja lesz.